Placuszki owsiane

DSC_0050

Mam dla Was kolejną propozycję śniadaniową. Robią się prawie same w czasie parzenia kawy. Wystarczy dzień wcześniej zalać płatki owsiane:) Można również schować do pudełka i zabrać do pracy, dodać owoce i w czasie przerwy na drugie śniadanie wszyscy będą Wam zazdrościć kolejny raz jedząc nudną kanapkę.

 

DSC_0047

DSC_0046

Potrzebujemy:

  • 3/4 szklanki płatków owsianych zalanych na noc 3/4 szklanki wody
  • 3 duże banany
  • 1/2 szklanki mąki pszennej razowej
  • 1/2 szklanki mąki owsianej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • masło do smażenia/olej

Przygotowanie:

  1. Zalane płatki owsiane zmiksować z bananami, dodać mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać.
  2. Na patelni roztopić 1/2 łyżki masła i smażyć placuszki z dwóch stron do zarumienienia.

Smacznego!