Mam dla Was kolejną propozycję śniadaniową. Robią się prawie same w czasie parzenia kawy. Wystarczy dzień wcześniej zalać płatki owsiane:) Można również schować do pudełka i zabrać do pracy, dodać owoce i w czasie przerwy na drugie śniadanie wszyscy będą Wam zazdrościć kolejny raz jedząc nudną kanapkę.
Potrzebujemy:
- 3/4 szklanki płatków owsianych zalanych na noc 3/4 szklanki wody
- 3 duże banany
- 1/2 szklanki mąki pszennej razowej
- 1/2 szklanki mąki owsianej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- masło do smażenia/olej
Przygotowanie:
- Zalane płatki owsiane zmiksować z bananami, dodać mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać.
- Na patelni roztopić 1/2 łyżki masła i smażyć placuszki z dwóch stron do zarumienienia.
Smacznego!