Wegańskie, bezglutenowe, bezcukrowe trufle śliwkowe

trufle-sliwkowe

trufler-sliwkowe-5

Jeszcze nie macie pomysłu na prezent dla  bliskiej osoby? W dodatku takiej, która jest na diecie bezcukrowej, wegańskiej i bezglutenowej?

Podsuwam Wam pomysł na ostatnią chwilę:) Złociste trufle śliwkowe. Są bez  glutenu, laktozy, cukru i  w dodatku  są wegańskie:) Możecie je pięknie zapakować w  słoiczek, bądź przezroczystą torebkę.

Wytrzymają w lodówce co  najmniej 10 dni, ale  jeżeli zależy Wam na dłuższej przydatności do spożycia – wystarczy, że nie będziecie ich wcześniej zalewać wodą (jednak wtedy trzeba mieć solidny blender).  Zapraszam po przepis :)

Złociste trufle śliwkowe
Write a review
Print
Ingredients
  1. 250 g śliwek suszonych niesiarkowanych
  2. 2 łyżeczki zmielonego siemienia lnianego złocistego
  3. 1 łyżka oleju kokosowego
  4. 2 łyżki ciemnego kakao
  5. 3 łyżki wiórków kokosowych
  6. 1 łyżeczka cynamonu
  7. szczypta suszonego imbiru
  8. szczypta kardamonu
  9. szczypta gałki muszkatołowej
Do obtoczenia
  1. zmielone siemię lniane (złociste)
Instructions
  1. Suszone śliwki zalewamy wodą i odstawiamy na pół godziny. Jeżeli nasze suszone śliwki są wyjątkowo twarde zalewamy je wrzątkiem. Odcedzamy z wody, dodajemy wszystkie składniki i miksujemy za pomocą blendera ręcznego lub malaksera na gładką masę. Masę można również przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa.
  2. Z masy formujemy kulki o wadze około 30 g i każdą obtaczamy w zmielonym siemieniu lnianym. Odstawiamy co najmniej na noc do schłodzenia w lodówce.
PRZEZ OGRÓDEK https://przezogrodek.pl/
trufler-sliwkowe-2

zBLOGowani.pl日本藤素
aid=0102&a_bid=354fbdda” width=”0″ height=”0″>