Pasta jajeczna z majonezem, chrzanem i koperkiem

DSC_0004-001.JPG

Bardzo szybka sałatka na bazie jajka. Jak dla mnie ma wszystko, co powinno być. Dla każdego bez wybrzydzania;)

Potrzebujemy:

  • 2 jajka
  • łyżeczka majonezu
  • łyżeczka chrzanu
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • łyżka świeżego koperku
Przygotowanie:
  1. Jajka ugotować na twardo (6 minut od zagotowania). Przelać zimną wodą, obrać ze skorupek. 
  2. Jajka pokroić w drobną kostkę.
  3. Dodać majonez, chrzan, koperek. Dodać sól i pieprz do smaku. Wymieszać.
UWAGA: 
Na dwa jajka przypada po jednej łyżce majonezu i jednej łyżce chrzanu. Jeżeli gotujemy 4 jajka to proporcjonalnie dodajemy 1 łyżkę więcej chrzanu i łyżkę majonezu.
Smacznego!