Indyk carry z fasolką i kaszą

DSC_0175.JPG

Nie ukrywam, że jestem fanką makaronu i czasem po prostu zapominam, że istnieje coś tak pożywnego, pysznego i zdrowego jak na przykład kasza gryczana:) Obiad ten należy do tych jednogarnkowych gotowych w 30 minut. Wcześniej robiłam z ryżem i kurczakiem i fasolka zasmakowała mi do tego stopnia, że mogłabym jeść ją codziennie:)

Potrzebujemy:
  • 200 g mrożonej fasolki 
  • 200 g piersi z indyka
  • 100 g kaszy gryczanej prażonej
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego (ja użyłam Bałkańskiego)
  • łyżeczka carry
  • sól, pieprz, ostra papryka, kurkuma (po 2 szczyptach)
  • pół łyżeczki świeżego imbiru (startego na tarce)
  • łyżka oliwy
Przygotowanie:
  1. Pierś z indyka kroimy na malutkie kawałki, przyprawiam solą i pieprzem. Na łyżce oliwy podsmażam indyka i dodaję carry.
  2. W drugim garnku gotuję kaszę wg przepisu na opakowaniu.
  3. Kiedy indyk będzie częściowo podsmażony, dodajemy fasolkę i dusimy pod przykryciem około 5  minut. 
  4. Dodajemy ugotowaną kaszę i całość mieszamy. Na koniec doprawiamy i dodajemy jogurt.
Smacznego!
  • http://www.blogger.com/profile/17370218049388344069 Kamciss

    Jak cudownie wygląda! I jak pięknie podane :)
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)

  • http://www.inspirowanesmakiem.pl/ Inspirowane Smakiem

    Ja tam kaszy gryczanej nie lubię… Ale z jęczmienną? :)

    • http://www.blogger.com/profile/15972457746592314199 szagon-przez-ogródek

      Myślę, że by pasowało. Ja wcześniej robiłam z ryżem i było równie pyszne:)

  • http://www.blogger.com/profile/08385146100366861537 Justyna Bąk

    konkretny obiad jednogarkowy:) pycha:D Ładne masz naczynia:)

  • http://stoliczkunakryjsie.wordpress.com/ stoliczkunakryjsie

    oooj, zjadłabym dzisiaj na obiad!

  • http://www.blogger.com/profile/14676956802708167342 Roz Airad

    MNIAM ;D