Kokosanki

DSC_0117.JPG

Kokosanki robiłam wielokrotnie. Polecam szczególnie, kiedy zostaną Wam białka np. po robieniu pączków. Szybkie w przygotowaniu. Nie mam dzisiaj weny, więc od razu przejdę do przepisu:)

Potrzebujemy:
  • szklanka wiórek kokosowych
  • 3 białka
  • 1/2 szklanki cukru pudru
Przygotowanie:
  1. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy cukier puder i jeszcze chwilę ubijamy.
  2. Dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy za pomocą łyżki. 
  3. Nakładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia za pomocą łyżki.
  4. Pieczemy 20 minut w tmeperaturze 160 stopni, aż delikatnie się zarumienią.
Smacznego!
  • http://www.blogger.com/profile/03497954690100240211 Dominika

    pyszne kokosanki! zawsze wychodzą i za to je lubię :)