Tarta z cukinią i oscypkiem

DSC_0123.JPG

Tartę zobaczyłam na blogu Ani (klik) i od razu wyruszyłam w poszukiwania oscypka:) Jest odpowiednia zarówno na lekką kolację jak i obiadek:)
Tartę zrobiłam już kilka tygodni temu, ale zdjęcia czekały na obróbkę, a ja nie miałam za dużo czasu.
Teraz w piekarniku siedzi ciasto ze słoika z truskawkami i rabarbarem na maślance. Za kilka dni postaram się je wstawić:))

Potrzebujemy:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 duża cukinia
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 50 g tartego oscypka
  • zioła prowansalskie
  • szczypta parmezanu
  • szczypta pieprzu
Przygotowanie:
  1. Płat ciasta francuskiego rozwijamy na papierze do pieczenia i wkładamy na dużą blachę.
  2. Smarujemy gęstą śmietaną wymieszaną z tartym parmezanem, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
  3. Cukinię myjemy i kroimy w cienkie plastry i układamy jak na zdjęciu.
  4. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez 15 minut. Następnie posypujemy startym oscypkiem i dopiekamy 10 minut.
Smacznego!
  • http://www.blogger.com/profile/10341109174411359241 Olga

    prezentuje się wyśmienicie!

  • http://www.blogger.com/profile/09734156776920158413 Arianne_de

    Wygląda na bardzo prostą, ale zarazem pyszną! Muszę spróbować :)